Kink i nakken

Isjias Kontakt

Kink i nakken

Kan beskrives som plutselig innsettende sterke nakkesmerter som oppstår tilsynelatende uten noen ytre årsak eller direkte skade. Ofte har kinket underliggende årsaker som over tid kan ha endret funksjonen til nakkens muskulatur og ledd. Smerter av denne typen er f.eks. vanlig etter whiplash, slag eller fall. De er også vanligere hos mennesker som sover på magen.

"Jeg skulle bare snu på hodet og så hogg det til i nakken" er en vanlig presentasjon av nakkekink. Nakken skal kunne beveges fritt opp og ned og fra side til side gjennom et komplekst samspill mellom muskler, sener og ledd styrt av nervesystemet. Leddene i nakken ligger tett i tett og disse kan "henge seg opp" eller "låse" seg med påfølgende smerter.

Manuell behandling av denne tilstanden gir ofte rask smertelindring og forbedring av bevegelgiheten i nakken. Vi på Ryggklinikken hjelper deg også med å finne den underliggende årsaken til denne tilstanden. Dette er spesielt viktig for deg som har opplevd kink i nakken et flertall ganger. Ofte vil du også få råd om rehabiliterende øvelser av nakkemuskulaturen for å unngå/redusere risikoen for recidiv.