Skuldersmerter

Skulderen består av flere ledd. Overarmen som leder inn mot skulderbladet. Skulderbladet som leder mot kragabeinet som i sin tur fester med ett ledd inn mot brystrbeinet i halsgropen. Den anatomiske utformingen av skulderen gjør dette til det mest bevegelige leddet i kroppen noe som stiller store krav til styrke og stabilitet. Mangler som svakhet, spenninger eller ubalanser i skulderens muskulære støtteapparat kan føre til overbelastningsskader som bl.a. sene- eller slimposebetennelse, hele eller delvise muskelseneavrivninger. Langvarig, montont eller statiske aktiviteter som f.eks. kontorarbeid er en av de vanligere årsakene til smerter i skulderen. Arbeid eller idrett der armen belastet over hodehøyde kan også lede til smerter i skulderen. Eksempler på dette er maler- eller snekkerarbeid, racketsporter og svømming. En annen vanlig årsak til smerter i skulderen er såkalte aldersforandringer eller slitasjer i leddbrusket.

Symptomene på en overbelastet skulder kan være smerter fra bakside/fremside/utside av skulderen, utstrålende smerter til arm, hånd eller fingre samt betydelig stivhet og smerte ved bevegelser av skulderen. . Vanskeligheter med å ta av og på jakke, skjorte eller T-skjorte/bluse er vanlig. Noen opplever også av armen tidvis dovner bort eller "sovner".


Naprapatene hos Ryggklinikken vil hjelpe deg med å finne årsaken til dine plager. Deretter kan vi hjelpe deg med både behandling, ergonomisk rådgivning samt skreddersydde treningsprogram.