Smerter i kne

Knesmerter er ofte forårsaket av overbelastning av leddet og de omkringliggende strukturene så som menisker, slimposer, leddbånd, sener eller muskler. «Runners knee» (løperkne) eller «jumpers knee» (hoppekne) er eksempler på overbelastningsskader i tilknytning til kneleddet.

Skader pga. trauma som f.eks. korsbåndsruptur er vanligst hos idrettsutøvere.

Når vi blir eldre øker risikoen for å få smerter i kneet pga. slitasjer, såkalt kneleddsartrose. Andre faktorer som også spiller rolle ved denne tilstanden er tidligere skader i kneet, overvekt og arvelige faktorer. Ved artrose forsvinner eller minsker brusket i kneet hvilket kan lede til smerter og stivhet ved belastning av leddet. Dette kan også til periodiske hevelser og inflammatoriske prosesser i kneleddet.

Hos oss på Ryggklinikken får du en grundig undersøkelse slik at vi kan forsikre oss om at du ikke har en skade/tilstand som skal utredes videre av lege. For å bli smertefri i kneet kreves ofte ne lengre rehabiliteringsplan. Dette hjelper vi deg med og i tillegg ser vi på andre deler av kroppen som kan trenge behandling for å øke sjansene for optimal funksjon.